Angst is een goede raadgever maar een slechte baas

In het nieuwe magazine Pulse van de Epilepsievereniging Nederland is bijgevoegd interview geplaatst over mijn leven met epilepsie. Ik vond het spannend om mezelf zo bloot te geven en hiermee naar buiten te treden. Maar ook blij met deze kans om te vertellen over hoe epilepsie naast een fysieke beperking ook een confrontatie is met mezelf: hoe ga ik om met de angst, stress en omgevingsreacties die het oproept? Dan gaat het niet langer over mijn epilepsie, maar over: wie ben ik, hoe ben ik  gevormd en hoe bepaalt dat mijn handelen. In die zin is mijn beperking vooral een drijfveer geweest voor persoonlijke groei. Persoonlijke groei die ook professioneel haar vruchten afwerpt: thema’s als angst en diversiteit in organisaties kan ik vanuit ervaringsdeskundigheid bespreekbaar en hanteerbaar maken. Dat geeft mensen een veilig gevoel!