A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.

– Oliver Wendell Holmes jr.

Loopgraafdialogen

De ‘Loopgraafdialoog’ is een werkvorm die de lessen van de eerste wereldoorlog gebruikt als analogie en metafoor voor hedendaagse organisatorische en maatschappelijke vraagstukken. Het verbindt mijn ervaringsdeskundigheid als organisatieadviseur met mijn persoonlijke interesse voor deze betekenisvolle periode in onze moderne geschiedenis. 

De voormalige slagvelden van de Eerste Wereldoorlog bieden een onuitputtelijke bron van indrukwekkende plaatsen, verhalen en feiten die onverminderd actueel zijn voor onze wereld van nu. Ze bieden een rijke context om eigen vraagstukken te onderzoeken en betekenis te geven. 

De ‘Loopgraafdialoog’ plaatst een groep letterlijk in deze alternatieve context. Een context die op het eerste oog niets met hun vraagstuk te maken heeft. Hierdoor raken mensen als vanzelf in gesprek over zaken die er écht toe doen. Door vervolgens samen op zoek te gaan naar de overeenkomsten met hun eigen vraagstuk, ontstaan nieuwe zienswijzen en inspiratie om hiermee om te gaan. 

De ‘Loopgraafdialoog’ wordt op diverse manieren ingezet: 

  • Als interventie in een adviestraject.
  • Als format voor een managementconferentie.
  • Als werkvorm voor teamontwikkeling.

Daarnaast organiseer ik ook op verzoek een ‘Loopgraafdialoog’. Vaak voor professionele of sociaal-maatschappelijk netwerken die op een betekenisvolle manier in gesprek willen gaan over actuele thema’s. 


Wil je deelnemen of wil je meer weten laat een bericht achter en neem ik contact met je op.